Zamieszczone przez sew1981
W jakim banku założyć konto
Zwiń
X
-
-
-
Zamieszczone przez miguelloZamieszczone przez sew1981do 9 stycznie mam konto <30, więc okazja jest
Na glownej stronie nie ma o tym wzmianki - http://indywidualni.bzwbk.pl/konta/s...szczegoly.htmlVW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
miguello, hehe w drugim punkcie się walnęli, jest od "lipca 2009" a nie od "lipca 2012".
Sciema się robi powoli, chyba musze wyskoczyć z tego banku. Muszę uciekać chyba, bo nie ma atrakcyjnego dla mnie konta w nim. Aczkolwiek bankowość elektroniczną mają bardzo dobrą. Myślę, że wszystkie banki pójdą w "górę" z cenami, poprostu bz robi to pierwszy.
Komentarz
-
-
Millenium...dobre konto.
przelewy 0 pln
konto 0 pln..przy wplacie 1000 pln miesiecznie
karta platnicza 0 pln...jesli dokonamy jednej platnosci w miesiacu
zwrot 3% za zakupy w sklepach i platnosc za paliwo do kwoty 50 pln miesiecznie tzn. mozna dokonac zakupow za 1800 pln miesiecznie
sumarycznie dostajemy 600 pln zwrotow rocznie,bez zadnych nakladow :szeroki_usmiechTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Zdecydowanie polecam Millenium i ING, jestem bardzo zadowolony
Natomiast z usług Nordea banku korzysta mój ojciec i również jest szczęśliwy - najbardziej się cieszy, że nie zasypują go propozycjami o kredyty, karty i inne takieJest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashMa ktoś doświadczenia z Nordeą?
Jedyną rzeczą jaka mi się nie podoba to strona internetowa banku, długo się do niej przyzwyczajałem
Potwierdzam również że nie dostaję żadnego spamu reklamowego czy to na email czy telefonicznie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piernikZamieszczone przez natashMa ktoś doświadczenia z Nordeą?
Jedyną rzeczą jaka mi się nie podoba to strona internetowa banku, długo się do niej przyzwyczajałem
Potwierdzam również że nie dostaję żadnego spamu reklamowego czy to na email czy telefonicznie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashJakie koszty utrzymania karty i konta, free? Albo inaczej co jest płatne?
W linku znajdziesz wykaz opłat i prowizji.
Komentarz
-
-
natash, prowadzenie konta w Nordea za free. Opłata w wysokości 1,5 PLN/miesięcznie za korzystanie z karty. Przelewy do wszystkich banków za free, wybieranie kasy z wszystkich bankomatów za free, płatność kartą za free. Strona internetowa banku była bardziej intuicyjna, a po zmianach kilka rzeczy jest trochę nieporęcznych, ale ogólnie nie jest źle.
Komentarz
-
-
Hunter, dodaj do tego oprocentowanie ROR-u na poziomie 0,01% niezależnie od kwoty, która jest na rachunku i... mój poziom wku.wienia na ten bank (którego jestem klientem od czasu, gdy nazywał się jeszcze LG) rośsnie na MAX-a.
Trzymam się go jeszcze tylko dlatego, ze obliguje nie do tego zaciągnięty kredyt hipoteczny. Ale jak w tym roku zarządają znów ode mnie opłaty 100zł za wydanie zaświadczenia o wysokosci zapłaconych od niego odsetek, to spłacę kredyt i uwolnię się od tego banku raz na zawsze.
Komentarz
-
-
Agamek12, zawsze można kasę na lokaty w innych bankach wrzucić. Chyba proste rozwiązanie. Pytanie do czego ma być to konto? Nie ma konta idealnego. To spełnia moje oczekiwania w wielu kwestiach, a oprocentowanie to inna para kaloszy. Może faktycznie lepiej mieć konto w innym banku i to co z % Ci urośnie władować później na opłatę za prowadzenie konta i karty... Tylko po co mydlić sobie oczy w ten sposób?
Nie ma konta idealnego, bo zawsze w jednym czy w drugim banku będzie coś słabego. A może to jest pomysł na biznes - wybrać z ofert wszystkich banków same najlepsze rozwiązania i założyć bank z idealnymi kontami. Tylko czy taki bank by się utrzymał?
Komentarz
-
-
Hunter, "się nie boj"... lokaty są pozakładane...
Tyle tylko, ze pamiętam, jak naście lat temu zakładałem ROR w tym banku, to środki na nim były oprocentowane niewiele niżej niż na lokacie. A teraz pusty śmiech mnie ogarnia, jak co 3 miesiące dostaję informację o tym, że odsetki z ROR mam na poziomie 5gr/3m-ce (a obracają w tym czasie kwotą stosunkowo niemałą). Inne banki jakoś maja w ofercie zwroty za zakupy, bonus za staż, itp., a ten fiński beton nic... :cry:
Komentarz
-
-
Hunter, 4,2o% e-lokata 3-miesięczna - wiem o tym, bo mam...
Problem jest w tym, że pieniądze trzymane na ROR w tym banku równie dobrze mógłbym sobie odrazu wypłacić i trzymać w skarpecie - i tak bank mi przecież nie płaci za to, że obraca moimi kilkoma tysiącami. Spójrz np. na Millenium: nie biorą za ROR żadnych opłat, a wręcz zwracają do 600zł rocznie za to, że płaci się ich kartą.
Dla mnie ten bank jest skończony - trzyma mnie u nich w tej chwili tylko to, że mam u nich kredyt :?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Hunter, 4,2o% e-lokata 3-miesięczna - wiem o tym, bo mam...
Problem jest w tym, że pieniądze trzymane na ROR w tym banku równie dobrze mógłbym sobie odrazu wypłacić i trzymać w skarpecie - i tak bank mi przecież nie płaci za to, że obraca moimi kilkoma tysiącami. Spójrz np. na Millenium: nie biorą za ROR żadnych opłat, a wręcz zwracają do 600zł rocznie za to, że płaci się ich kartą.
Dla mnie ten bank jest skończony - trzyma mnie u nich w tej chwili tylko to, że mam u nich kredyt :?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazik4x4A ma ktoś rozeznanie w kontach firmowych?
Bo o ile dla szarego Nowaka jest mnóstwo ofert za free i gratis, o tyle konta firmowe sa już dosyć drogimi zabawkami z kosztami otrzymania na poziomie 50pln/mc+ prowizje od wpłaty itp. itd.
Komentarz
-
-
Witam,
Obecna oferta z millenium jest ok. Niemniej kiedyś już ten bank miał promocję, dotyczącą braku opłaty za konto pod warunkiem odpowiednich wpływów. Po jakimś czasie "nałapał" klientów i promocję skasowano. Nie chcę być złym prorokiem, ale z "Dobrym kontem" może być podobnie. Sam system banku jest ok, dodatkowo ma całkiem niezłą ofertę lokat.
Do rozważenia natomiast polecam PKO BP i jego "konto za zero".
Pozdrawiam,
Komentarz
-
Komentarz